home

Fysiotherapierotterdamcentrum.nl

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Tweede locatie bekkenfysiotherapie!

Onze bekkenfysiotherapeuten Sabien en Evelien zijn ook werkzaam in Kralingen. In het gezondheidscentrum LEVINAS kan men nu op woensdag en vrijdag ook terecht voor bekkenklachten.
Voor een afspraak kunt u bellen met 010 4114224, wilt u vermelden dat het om een afspraak gaat in LEVINAS?

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie, gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van functiestoornissen en klachten binnen het gehele gebied van buik, bekken en lage rug bij zowel vrouwen, mannen als kinderen.

Wat kunt u verwachten?

De bekkenfysiotherapeuten kunnen u leren de spieren rond het bekken te herkennen en te gebruiken, zodat de bekkenbodem en de omliggende spieren (weer) een samenwerkend geheel worden. U krijgt houdings- en bewegingsadviezen voor het dagelijks leven. Verder kan een bekkenfysiotherapeut u helpen controle (terug) te krijgen tijdens het vullen en het legen van de blaas en darmen. Hierbij kan zij gebruik maken van apparatuur. Deze apparatuur wordt voornamelijk gebruikt om spiergroepen of spierfuncties voor u herkenbaar te maken. De bekkenfysiotherapeut kan ook helpen verantwoord te leren omgaan met een verminderde belastbaarheid van het bekken, conditie op te bouwen en kan adviezen geven over zwangerschap en bevalling.

Door wie?

Onze bekkenfysiotherapeuten hebben ruime ervaring opgebouwd op het gebied van bekken(pijn), de bekkenbodem en de zwangerschapsbegeleiding. Zij hebben de driejarige opleiding afgerond bij het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. De bekkenfysiotherapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging. Zie hiervoor www.nvfb.nl.

Bekkenpijn

Bekkenpijn is pijn in de lage rug, rondom het bekken en in de benen tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Tijdens de zwangerschap verweken de banden rondom het bekken en het bekken wordt dan minder stabiel. Deze verweking is fysiologisch, het komt bij iedere zwangere voor. Door overbelasting kunnen er echter klachten ontstaan. Lees meer >

Bekkenbodemklachten

Bij het niet goed functioneren of samenwerken van de bekkenbodemspieren kunnen er problemen of klachten ontstaan. We spreken over een overactiviteit, een onderactiviteit of een verminderde coördinatie van de bekkenbodemspieren. Lees meer >

Bekkenfysiotherapie bij kinderen

Privacy policy