home

Fysiotherapierotterdamcentrum.nl

dry needling

Dry Needling

Dry needling

Dry needling is een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in aanvulling op de normale fysio – of manueel therapeutische behandeling. Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek waarbij met een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald bepaalde triggerpoints in spieren worden aangeprikt. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn verderop in het lichaam veroorzaakt. Door het aanprikken van deze triggerpoints met de naald, raken de spieren snel en langdurig ontspannen.

Dry needling naald

Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Het is gebaseerd op westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur.

Hoe voelt Dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt voelt u heel lokaal een korte aanspanning van de spier. Dit kan u ervaren als een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt de behandelde plek wel wat vermoeid en/of stijf aan, maar dit is meestal van korte duur.

Onderdeel van fysiotherapie

Dry needling maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent vallen ook de kosten van deze behandeling hieronder

Privacy policy