home

Fysiotherapierotterdamcentrum.nl

Draagdoekconsult

KINDERFYSIOTHERAPEUTISCH DRAAGCONSULT

Het gebruik van draagzakken en draagdoeken laat de laatste jaren een stijgende lijn zien. Ook in de kinderfysiotherapiepraktijk neemt het aantal vragen over het gebruik van draagdoeken en draagzakken toe.
Om goed aan deze hulpvragen tegemoet te komen en deze op een professionele manier te kunnen beantwoorden heeft een van onze kinderfysiotherapeuten zich geschoold tot ‘draagconsulent’. Dit betekent dat zij middels gecertificeerde scholing op de hoogte is van de wetenschappelijke onderbouwing en het juiste gebruik van draagzakken en draagdoeken en daarmee op een verantwoorde wijze u te woord kunnen staan en adviseren over dit onderwerp.

Ergonomisch versus niet-ergonomisch

Er zijn tegenwoordig zeer veel verschillende soorten draagzakken en draagdoeken op de markt. Voor juist gebruik voor zowel kind als ouder is het belangrijk dat deze producten ‘ergonomisch’ zijn. Ergonomisch houdt in dat de draagzak voor de ouder de juiste ondersteuning biedt rondom de schouders, rug en bekken. Voor de baby houdt dit in dat hij of zij met de juiste beenspreiding en met de juiste bolling van de rug in de draagzak zit. Ook dient de romp en het hoofdje van de baby goed ondersteund te zijn.
Helaas is de term ‘ergonomisch’ niet beschermd en mag elke fabrikant deze term aan zijn product geven. Daarmee is het soms lastig om als consument te bepalen of het product aan de juiste eisen voldoet.
Heeft u vragen of uw draagzak of draagdoek echt ergonomisch is, dan kunt u hiermee uiteraard bij ons terecht. Mocht u op het punt staan een product te willen gaan aanschaffen dan kan met u meegedacht worden of dat voor u en uw baby een goede keus zou zijn.

Redenen voor het gebruik van een draagzak of draagdoek

Redenen waarom een ergonomische draagzak of draagdoek gebruikt kan worden zijn de volgende:

U kunt bij ons terecht voor:

Privacy policy