home

Fysiotherapierotterdamcentrum.nl

medewerker FysioRotterdamCentrum in gesprek met klant

Toegankelijk

Vanaf 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing een afspraak maken met de fysiotherapeut. Sinds die datum is elke vorm van fysiotherapie voor iedereen direct toegankelijk. Een verwijzing voor fysiotherapie is wettelijk niet meer nodig.

Directe toegankelijkheid Fysiotherapie Rotterdam Centrum:

De screening en de behandeling zonder verwijzing wordt door de meeste verzekeraars vergoed (voor volwassenen uit de aanvullende- en voor kinderen uit de basisverzekering).
Check of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dit voorkomt later problemen.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden behandeling zonder verwijzing. Dit geldt ook voor manuele therapie, bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Soms staat er in uw polisvoorwaarden dat u een ‘gecontracteerde’ fysiotherapeut dient te bezoeken. Geen punt, wij hebben contracten afgesloten met alle verzekeraars!
Als het om een specifieke chronische aandoening of incontinentie gaat, moet u wel een verwijzing van uw huisarts of specialist hebben: zie Tarieven / vergoedingen / Afspraak afzeggen.

Spilfunctie van de huisarts

Twijfelt u of fysiotherapie de juiste oplossing is, dan kunt u natuurlijk altijd naar uw huisarts gaan. De huisarts houdt een centrale rol in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal uw huisarts blijven informeren.

Privacy policy